Το άρθρο αναφέρει τα εξής:
φορεματα σε κινεζικο στυλ
οδοντιατρικη εδρα διαστασεις
«Έχουν περάσει σχεδόν οκτώ χρόνια από τότε που η Ελλάδα βρέθηκε σε επείγουσα ανάγκη οικονομικής βοήθειας από τους ευρωπαίους εταίρους της και από το ΔΝΤ. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολα ήταν αυτά τα χρόνια για τον ελληνικό λαό. Το ανθρώπινο κόστος αυτής της κρίσης ήταν εξαιρετικά υψηλό. Η ανεργία, αν και τώρα είναι πολύ χαμηλότερη από την οροφή της και σταθερά μειώνεται, εξακολουθεί να υπερβαίνει το 20%.
»Ωστόσο, τα οικονομικά επιτεύγματα του προγράμματος είναι επίσης σαφή: ένα δημοσιονομικό έλλειμμα άνω του 15% του ΑΕΠ έχει σχεδόν εξαλειφθεί και μια πρωτόγνωρη σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων έθεσε τις βάσεις για μια πιο σταθερή, πιο δυναμική και πιο δίκαιη Ελλάδα. Φυσικά, το γεγονός ότι το δημόσιο χρέος ανέρχεται σχεδόν στο 180% του ΑΕΠ παραμένει ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά. Σε δύο περιπτώσεις, κατά τη μακρά περίοδο της κρίσης, το 2012 και το 2015, η λέξη Grexit ήταν στα χείλη όλων.
»Είχα πάντα την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έπρεπε να παραμείνει στην καρδιά της ευρωζώνης και αγωνίστηκα γι’ αυτό, πρώτα ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και στη συνέχεια ως ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων. Και καθώς η Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να είναι σταθερά αγκυροβολημένη στη ζώνη του ευρώ, γυρίζει τώρα τη σελίδα στη μακρά κρίση της, γνωρίζω ότι αυτό που υποστήριξα ήταν το σωστό.
»Η Ελλάδα ξεκίνησε ενθαρρυντικά αυτό το αποφασιστικής σημασίας έτος. Η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος, στο πλαίσιο της οποίας η συνεργασία των εταίρων με την κυβέρνηση Τσίπρα υπήρξε άριστη, θα τελειώσει αμέσως μόλις ολοκληρωθούν όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες. Στη συνέχεια, θα υπάρξει η τελική αξιολόγηση. Το Eurogroup συμφώνησε ότι μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία ενός μηχανισμού που θα επιτρέψει την ελάφρυνση του χρέους κατά τρόπο που θα συνδέεται με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
»Αυτό είναι ένα καλό σήμα για τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν μέχρι το καλοκαίρι για το χρέος της Ελλάδας, αλλά και για το μελλοντικό ευρωπαϊκό πλαίσιο στήριξης της χώρας. Οι λεπτομέρειες αυτών των αποφάσεων δεν έχουν ακόμη συγκεκριμενοποιηθεί. Αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η Ελλάδα είναι εκ νέου έτοιμη να γίνει, από οικονομική άποψη, μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.
»Οι οικονομικές πολιτικές της χώρας θα παρακολουθούνται μέσω της διαδικασίας συντονισμού που ονομάζουμε Ευρωπαϊκό Εξάμηνο. Επειδή πολλές από τις δεσμεύσεις του προγράμματος θα εξακολουθήσουν να υλοποιούνται πολύ καιρό μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα πρέπει επίσης να υπάρξει ένας κατάλληλος τύπος εποπτείας μετά το πρόγραμμα.
»Αλλά ας είμαστε σαφείς: δεν θα υπάρξουν πλέον Μνημόνια – και, υπό την προϋπόθεση ότι στο μέλλον θα εφαρμοστούν υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές, δεν θα υπάρξει ανάγκη για πρόσθετη λιτότητα. Η Ελλάδα έχει πλέον αφήσει πίσω της τις δραματικές μέρες της άνοιξης του 2010 και το ταραχώδες καλοκαίρι του 2015. Τώρα είναι καιρός για την τελική προσπάθεια ολοκλήρωσης του προγράμματος με επιτυχία ώστε να αναζητήσουμε ένα ήρεμο και λαμπρό μέλλον, με τη χώρα να ξαναγίνεται ένα φυσιολογικό μέλος της ζώνης του ευρώ!»
ρεμος καψουροτραγουδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου